Sök
Sök Meny

På svenska! 3

Läroboken till På svenska! 3 utkom i en ny upplaga 2017. Nu med mp3-cd och ljud på nätet.

På svenska! 3 är ett läromedel för forsättningskurser i svenska som främmande språk. Det vänder sig till studerande som har uppnått nivå B1+ enligt Europarådets nivåskala. Läromedlet är lämpligt att använda såväl i klassrumsundervisning som vid självstudier. Efter att ha läst På svenska! 3 beräknas man ha uppnått nivå C1 på Europarådets nivåskala.

På svenska! 3 lärobok På svenska! 3 övningsbok
Lärobokens texter tar upp lite av det som händer i en svensk småstad under några veckor och hur dessa händelser sedan speglas i den lokala tidningen. Vi får följa journalisternas arbete från intervju till färdig artikel. Förutom vanliga nyhetsartiklar presenteras bl.a. notiser, korta faktatexter, små serierutor, enkäter. Varje avsnitt avslutas med ett porträtt av en känd svensk – oftast en historisk person.

På svenska! 3 vill stimulera till att läsa kritiskt och att göra egna reflektioner. De flesta texter kan användas som underlag för diskussioner och även som modell för egen skriftlig produktion. Texter till hörövningarna återges i slutet av boken.

Övningsboken innehåller muntliga och skriftliga övningar som utvecklar ord- och grammatikkunskaperna. Här finns även en liten skrivskola som tar upp olika typer av skrivande och inspirerar till egen produktion.

Författare: Annika Helander & Mai Parada.

9 kommentarer

 1. Hello. I would like to know if you deliver to Australia since I desperately would like to obtain this book and cd. If so, please let me know as soon as possible and how much that would cost in total.
  Thank you and will be looking forward to hearing from you.

 2. Hej på er!
  Kan kanske ni leverera boken till Norrtälje och vad skulle det kosta, altså bok och frakt? Min adress är: Manfred Weissgerber, Tisslingeslingan 12, 761 75 Norrtälje.

  Bästa hälsningar
  Mane

 3. Hej,

  jag vill köper boken ”På svenska 3”, men jag kan inte hittar den på hemsidan av förlagen. Finns det några böcker kvar? Och kan du sända dem till Tyskland?

 4. Jag kommer att resa till Stockholm om en månad och jag undrar om jag kan hitta det här boken i bibliotek eller jag måste beställa innan (till min svensk vän’s hus)

  • Hej Francesca!
   På svenska! 3 finns kanske på något bibliotek i Stockholm och i alla fall alldeles säkert hos några av bokhandlarna i Stockholm. Be din vän kolla! Och lycka till med dina studier i svenska!
   Vänliga hälsningar,
   Dan, Folkuniversitetets förlag

 5. Hej alla!
  Jag heter Pelin.Jag bor i Turkiet.Jag har studerat På svenska 3. Jag var på nivån B2 innan distanskursen.Jag är på nivån C1 nu och jag klarade C1 provet med hjälp av den här kursen.Jag rekommenderar På svenska 3 distanskurs och böcker de som inte har chansen att leva i Sverige .Man lär sig många ord med hjälp av kursen men först och främst man anser mentalitet som ligger bakom av språket. Jag gratulerar författarna eftersom den var en väldigt bra ide att presentera vardagslivet i Sverige med hjälp av en arbetsplats där finns många olika människor som har olika ideer,känslor,bakgrunder och egenskaper. Det ger ett levande exempel av livet och man kommer ihåg lättare ord och meningar . Det är väldigt pedagogisk.
  Nu är jag på väg till svensklegitimation inom medicin och jag använder fortfarande meningar som jag läst under kursen.
  Om ni inte har en ordentlig språkkurs i ditt land som mig är på svenska den bästa alternativ tror jag.
  Vänliga hälsningar
  Pelin

Kommentarsfunktionen är avstängd.