Sök
Sök Meny

På svenska! 1

På svenska! 1 är ett läromedel i svenska som främmande språk. Det vänder sig till studerande som snabbt vill uppnå sådana färdigheter i språket att man kan delta i ett vardagssamtal. Läromedlet täcker nivå A1 och A2 enligt Europarådets nivåskala (GERS/CEFR).

Genom korta vardagsnära dialoger och inlärning av hela fraser ger På svenska! 1 en praktisk genväg till baskunskaper i svenska språket. Grammatiken vävs in på ett naturligt sätt.

På svenska! 1 lärobok På svenska! 1 övningsbok På svenska! 1 studiebok engelska

På svenska! 1 består av

Läroboken omfattar 12 avsnitt som vardera innehåller korta dialoger och andra texter, användbara fraser, övningar till texterna och hörövningar. De flesta avsnitt har dessutom flera bildsidor som stödjer ordinlärningen. Genom hela boken finns rikligt med kommunikativa övningar.

Övningsboken innehåller skriftliga och muntliga övningar som främst utvecklar och befäster ordförrådet och tränar grammatiken.

Studieboken, som finns på flera språk, presenterar svenskt uttal och svensk grammatik samt ordförrådet i en alfabetisk ordlista.

Lärarhandledningen, som är ett häfte och kopieringsunderlag i pdf-format, utkom 2021 och innehåller bland annat lektionsplaneringar och kompletterande muntliga och skriftliga övningar till läromedlet.

På svenska! 1 är lämplig att använda såväl i klassrumsundervisning som vid självstudier.

Texter till hörövningar finns som pdf här:
Texter till hörövningar (pdf)

Författare: Ulla Göransson, Annika Helander & Mai Parada.

16 kommentarer

 1. Hej, måste man köpa/ beställa webbplats, när man har köpt lärobok och övningsbok På svenska! 1?

 2. Sehr geehrte Damen und Herren,
  ich moechte gerne Pa svenska1 (Lehr-,Arbeitsbuch und Studienhefte polska) jeweils 1Exemplar.Seien Sie so nett und mailen Sie mir bitte zurueck, wo ich
  diese Produkte bestellen kann?Es ist mir an der Sache sehr gelegen.
  Mit freundlichen Gruessen
  Dr.Andrzej Hyriak
  Polska

 3. Har ni På svenska 1 som utgår från polska eller har ni bara arbetshäftet? Jag vill lära några polska vänner att prata och skriva svenska. Är själv utbildad gymnasielärare i svenska. På förhand tack! Håkan

  • Hej Håkan!
   Det är bara det s.k. studiehäftet eller den s.k. studieboken (studiehäftet omgjort till den senaste upplagan av läroboken) till På svenska som är på ett annat språk än svenska. Övriga delar av läromedlet är alltså enbart på svenska. Det polska studiehäftet (tryckt 1998) synkar dessutom tyvärr inte heller till 100 % med den senaste utgåvan av de andra delarna av På svenska (främst är det sidhänvisningar till läroboken i den svensk-polska ordlistan i studiehäftet som är fel). På svenska utgår med andra ord från det svenska språket och studiehäftet/-boken är den enda delen av läromedlet som är på elevens modersmål. Du kan bläddra i smakprov från läroboken, övningsboken och några studieböcker på Issuu.
   Hälsningar,
   Dan, Folkuniversitetets förlag

 4. I’m in a beginning class at the American Swedish Institute in Minneapolis, Minnesota, USA. They use your Pa Svensk 1 text and workbook. All students HATE it, except for one who already speaks German. Not one single word is in English so it is entirely unusable for home study. We can’t even understand the instructions because they are in Swedish. Our class meets for 1.5 hours one day per week. This is NOT immersion study in any way. We’re all demanding our money back for these useless books. You should supply support material in other languages so that the books can be used for self study!

  • As a complement to the Textbook there is a Study Book available in several languages such as English, German, Chinese etc.

   The Study Book contains three sections:
   Pronunciation covering the basics of Swe­dish pronunciation and texts with phonetics notations,
   Grammar with explanations and examples,
   Vocabulary (alphabetical glossary and list of phrases).

   We suggest that you talk to your Course Instructor for further discussions whether this is the most suitable book or not for your specific course.

 5. Hello,
  I wanted to know if with På Svenska 1 there is also the solution book.
  Thank you!

 6. hi. I brought the book På svenska 1, but I lost the Cd of the book, how can I do because the most important of the book is teach us how to uttal, can I download that part? where I can find it, where is the website. thanks

 7. Hej!

  Jag har en vän som vill gärna försöka få tag på boken fast för engelska, samt även som en Ebok. Finns det en möjlighet att köpa det som en PDF eller liknande?

  Tack i förhand!

  • Hej Eddie!
   Läromedlet finns tyvärr inte som e-bok. Studieboken finns i en engelsk version, men både lärobok och övningsbok är på svenska.
   Vänligen,
   Dan, Folkuniversitetets förlag

 8. Hej, jag ska söka till inköpare programmet på universitet i Örebro men jag saknar svenska 1 som krävs att komma in. Jag är ingen EU medborgare, kan du snälla hjälpa mig med det jag kan göra att få svenska 1 kunskapen.
  Tack

 9. Hej! En av våra kunder är intresserad av att beställa På Svenska! 1 Studiebok i italienskt utförande, men vi kan överhuvudtaget inte hitta denna titel någonstans. Vi har en uppsättning av studieboken i lager på olika språk, men ingen av dessa står listad på er hemsida. Har alla dessa utgått, eller finns de fortfarande att beställa? Finns det därmed en på italienska?

  Tacksamma för svar! Hälsningar från Franska Bokhandeln i Lund.

  • Hej!

   Det finns ett italienskt studieHÄFTE som egentligen är anpassat till den tidigare upplagan, men som till största del fungerar även till den nuvarande upplagan.

   ISBN 9789174344608

   Vänligen,
   Dan, Folkuniversitetets förlag

Kommentarsfunktionen är avstängd.